FÖRETAGSFAKTA LÖVSJÖ LOGHOUSE

 

Lövsjö Loghouse produkter kännetecknas av enkel och rustik träinredning.
Inspirationen till möbler och inredning är sprungen ur torpmiljö och urskog, och de produceras lokalt i Småland, Näshults Socken, där också material och trä tas hämtas.

I montern kommer man kunna se en ny variant av vårt populära bord, Bondebordet som är tillverkat av gammalt, grovt och grånat trä. Man kommer också kunna se en lite lättare modell av den fåtölj i gammalt timmer som vi visade på Formex i våras, i samarbete med Jimmy Schönning, samt tillhörande soffa och soffbord, också dessa tillverkade av gammalt timmer.

Montern kommer att domineras av den typ av inredning som Lövsjö Loghouse står för! Förutom den obligatoriska, lösa timmerväggen som man kan fästa ovanpå sin vanliga vägg, kommer vi också visa ett exklusivt, handyxat, supersnyggt trägolv!

Lövsjö Loghouse älskar ”Urskogsurbanistiska style”
Den lösa timmerväggen är fortfarande en het nyhet! Den ger varje människa med förkärlek till det rustika och ursprungliga, möjlighet till en egen timmervägg i såväl hus, lägenhet eller egna butiken. Nu har vi även kompletterat sortimentet med ett urläckert golv i samma stil.

- Att lägga in ett handyxat golv som sedan vaxoljats ger ett otroligt och mjukhet till rummet, och du får en känsla du inte hittar någon annan stans, säger Erik Hjärtfors, som är den som behärskar det gamla hantverket med bilyxan för att få detta karaktäristiska utseende! Kanske kompletterar man med en härligt modern tapet och adderar en av våra andra nyheter som pedistal i gammalt timmer”, eller vår ergonomiskt utformad stubbe med plats för skinkorna. Detta gör den urskogsurbanistiska stilen som vi på Lövsjö Loghouse älskar, säger Johanna Hjärtfors som finns med och utformar en hel del av företagets produkter.

Timmerväggen är heller inte maskintillverkad, utan gjord på gammalt, traditionellt vis med olika grova stockar. Den kan fås med både handyxad struktur eller bara sågad yta. Väggen sätts enkelt upp av hemmafixaren.

Nya lokaler - Nytt Showroom

Lövsjö Loghouse har flyttat till fräschare lokaler och därmed också fått möjligheten att skapa ett underbart Showroom i en gammal lokal med rå, härlig industrilook som blir en perfekt kombination tillsammans med deras grova, rustika möbler och interiörsprodukter. Den som önskar inspiration, inköps eller fototripp till Småland och det nya Showroomet tar sig lättast till Lövsjö Loghouse med flyg eller tåg till Växjö, därifrån ordnar LL skjuts tur och retur.

 

Speciellt i sortimentet just nu!
I Lövsjö Loghouse kollektion hittar man det grova, rustika matbordet ”Bondebordet” som väger över 100 kg, formgivet av Linda Lindorff.

Vi har även vår tipilampa som även kan tjäna som klädhängare, samt utökat sortimentet av möbler och produkter tillverade i gammalt timmer, med en hel soffgrupp (soffa, fåtölj samt soffbord) och pedistal.

 

Om Lövsjö Loghouse
Lövsjö Loghouse skapades av Erik Hjärtfors, från Näshult i Småland.  Erik är skogsmästare från början, och har i hela sitt liv brunnit för skogen och följt sin övertygelse om att man kan leva på sin skogsgård, genom att ta tillvara och förädla sin skog själv som egen företagare.

Erik har samtidigt i många år sysslat med att göra timmerhus på det gamla, traditionella viset för hand, där varje stock och hus blir unikt, och ytan är vackert handyxad, som förr i tiden. Den senaste åren har han, tillsammans med sin fru Johanna, styrt över mer till att producera rustika möbler och interiörsprodukter, av närodlat, småländskt trä. Nu finns en hel kollektion med olika möbler som anspelar på torpmiljö och urskog i sortimentet.

En nyhet är att vi även hyr ut möbler och annan önskad rekvisita, ex till inspelningar, montrar, studios, butiker eller dylikt.

Lövsjö Loghouse säljer såväl till privatpersoner som företag.  Vi säljer också butiksinredning på beställning, och givetvis med det grova, rustika och ursprungliga som tema. Tillverkningen görs i Småland och materialet hämtas i så stor utsträckning som möjligt från den egna skogen, och annars från andra lokala skogsägare.

 

En nyhet är att vi även hyr ut möbler och annan önskad rekvisita, ex till inspelningar, montrar, studios, butiker eller dylikt, berättar Erik Hjärtfors, och berättar av en uthyrningsnyhet inför julen är en grov träfåtölj med stora grantoppar som stolpar, att ha utanför exempelvis en entr´e för att locka till uppmärksamhet!

 

www.lovsjologhouse.se
info@lovsjologhouse.dinstudio.se
www.facebook.com/lovsjologhouse

Erik & Johanna :0702 777 226

Kontakta oss för bilder till tryck eller logotype
Frilagda, högupplösta bilder på de flesta produkterna finns.